Nyhedsbrev #4 – Februar 2024

7. feb 2024

Kollektivforeningens nyhedsbrev er tilbage!

Vi tæller dagene til foråret, vintergækkerne titter frem, og vi har så mange ting at se frem til!

I dette nyhedsbrev kan du læse mere om vores arbejde med ejendomsskat, Makvärket, FLOK-festival, nyt bibliotek på hjemmesiden og året der gik for Kollektivforeningen! God fornøjelse, og tak fordi du læser med 🙂Ændringer i ejendomsskat

hvad betyder det for kollektiver?
Vi har i efteråret og vinteren fået en masse henvendelser ang. ejendomsskatteregler, som trådte i kraft 1. januar 2024.

Det ER bare mega uigennemskueligt – men virkelig vigtigt!

Vi har sat os ind i de nye regler for ejendomsskat, og hvordan det påvirker kollektiver.

Kollektiver er en usædvanlig bo- og ejerform, og derfor kan det være svært at finde svar på juridiske og økonomiske spørgsmål. I artiklen her forklarer vi, hvordan de nye ejendomsskatteregler påvirker kollektiver. (Artiklen er skrevet af amatører og kan ikke erstatte professionel rådgivning.)
I er selvfølgelig velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål til jeres situation. Så skal vi prøve at hjælpe jer, så godt vi kan.
.. og fra helt højtflyvende skatteregler – så skal vi til noget, der er meget nemmere at forholde sig til.

Lad os give Makvärket noget shine!

   De har brug for opmærksomhed og en kærlig håndsrækning fra det kollektive miljø.  – tryk på billederne for at få mere at vide, blive frivillig eller medlem.

Få mere at vide ved at trykke på billedet
Få mere at vide ved at trykke på billedet
Få mere at vide ved at trykke på billedet
Få mere at vide ved at trykke på billedet

Det kollektive bibliotek

Den kollektive bevægelse har en lang historie i Danmark, og der er gennem tiden skabt og skrevet et hav af bøger, film og podcast man kan gå på opdagelse i. 

Mange er fyldt med spændende viden og gode historier, nogle er tunge af klicheer – andre igen handler om de projekter og ideer som er udsprunget af kollektiverne og de kollektive ideer.

Vi har samlet et udvalg af det hele på hjemmesiden. God fornøjelse og god læselyst – og giv os gerne besked, hvis du f.eks. kender til en bog, der mangler på listen!


Til sommer løber den første Flok Festival af stablen!

En gruppe ildsjæle er gået i gang med at skabe Flok Festival, som er en festival for kollektivister og andre kollektivt-sindede mennesker.

Festivalen bliver holdt den 22. til 25. august 2024 i To Øl City ved Svinninge. Den kommer til at indeholde alt det, du elsker ved festivaler – dans og drinks, musik og mad, talks og teltovernatning. Alt indholdet er slet ikke besluttet endnu, for det er en festival, vi skaber sammen. Så alle – ja, også dig – der kommer med til Flok Festival, er med til at bidrage og dermed også præge festivalen. Tjek eventet ud ved at trykke på det brune billede og glæd dig til sommer!’

Billetsalg starter omkring 1. marts og kort efter åbner muligheden for at ansøge om, at stå for et fedt event eller DJ sæt

Tag et kig på hjemmesiden her

Tag et kig på Facebook her


Året der gik i Kollektivforeningen

    2023 bød på en masse fede oplevelser i Kollektivforeningen!

1.maj med Kollektivforeningen – demonstration fra Maos Lyst til Fælledparken. 70 glade mennesker gik med bannere i gennem gaderne under parolerne:

“FLERE KOLLEKTIVER 
FÆRRE SPEKULANTER 
BILLIGERE BOLIGER TIL ALLE“
Se filmen her

Kollektivforeningen talte i Folkets Hus i forbindelse med oplæg fra Rodrigo Rieiros Ph.d. “Make Yourself at Home. A Critical Retracing of the Legacy of the Housing Utopias Built in the Nordic Countries in the Seventies” og promovering af bogen BO-FÆLLES-SKAB af Helena Gjerding og Jacob Rask

Kollektivernes dag i Maos Lyst – Workshop til folk der gerne vil stifte kollektiv og sparring for etablerede kollektivister


OG DERUDOVER!

  • Kollektivforeningen lavede workshop på Den Fri Læreskole
  • Vi har fået flere fede sider på hjemmesiden – f.eks. rådigivningssiden
  • Kollektivforeningen er gået i samarbejde med ildsjæle fra andre kollektivern og skaber den fedeste kollektive festival – FLOK!


Vi ser frem til endnu et år i Kollektivforeningen, hvor vi bliver klogere på ejendomsskat og lejerettigheder for kollektiver, udvide samarbejde med andre foreninger, 1. maj demonstration, Kollektivernes Dage og FLOK-festival. Vi glæder os til at fortælle mere.

Del gerne nyhedsbrevet i jeres kollektive cirkler, så vi kan orientere flere kollektivister om, hvad der rør sig. Det kan gøres lige her

Hvis du har et projekt, hvor vi skal hjælpe med at sprede ordet, så skriv til kollektivforeningen@gmail.com og skriv NYHEDSBREV i emnefeltet. 

Vi mangler altid hænder og arbejdskraft, og du er hjertelig velkommen

Tak og Kærlig hilsen

Alle os i Kollektivforeningen

Følg med

Kollektivforeningens facebookside er alle tiders måde at følge events og hvad der ellers rør sig i foreningen.

Mangler du en eller flere roomies? Gør som 30.000 andre og kig med på vores facebookside Kollektiver København – ukommerciel gruppe.

Vil du lære af andre kollektivister? Så spørg løs på vidensdelingsgruppen Kollektivister i København.

Ikke til sociale medier? Vi samler løbende alt det vigtigste på vores hjemmeside og i vores nyhedsbrev. Tilmeld dig og dine roomies – og glæd jer til nyt med et par måneders mellemrum.