Nyhedsbrev #3 – Oktober 2023

20. okt 2023

Kollektivforeningens nyhedsbrev er tilbage!

Bladene falder af træerne, det er koldt og gråt – men vi har masser af nyheder, og der sker tonsvis af ting i Kollektivforeningen!

I dette nyhedsbrev kan du læse mere om en kommende festival, to fede events i København og vores nye rådgivningsside.

Lucien og Anders har sørget for rådgivning for kollektiver

Er du i tvivl om noget kollektivrelateret? Så er der hjælp at hente. Vi har nemlig fået en ny rådgivningsside.

Her kan du lede efter svar på alt fra startfasen i kollektivetableringen til guides for mere etableret kollektivpraksis

– vi er glade for, at der endelig er et sted at gå hen, når man søger svar på sine kollektive spørgsmål, og at den viden ikke kun ligger hos enkelte personer.

På vej

Indtil videre er rådgivningen henvendt til etableringen af ejerkollektiver, til allerede eksisterende kollektiver samt de gode indledende samtaler, man kan have, når man vil starte et kollektiv. Den nuværende rådgivning er bl.a. baseret på egne og andres erfaringer fra det kollektive liv.  Helena og Anders er i gang med at undersøge, samle erfaring og viden om rettigheder for lejekollektiver samt hvordan man sikrer sig mod salg i vedtægter. 

☺

Festival på vej

De seje folk fra Willemoesgade-kollektiverne, Maos Lyst og Løvfaldssommer er gået i gang med at planlægge en festival som skal samle 500 kollektivister og kollektivt-sindende mennesker til 3 dage med Talks – Musik – Dans – Workshops – Kreativitet – Kunst og Fællesspisning.

De er i fuld gang og har brug for dig, der har lyst til at være med til at skabe festivalen. 

Lige nu leder de efter folk som har tid, lyst og drive til at tage medansvar som:

Bare rolig, du skal ikke bære ansvaret alene, men du skal have evner, tid og lyst til at tage fælles lead på dit område og holde møder i København ca. 2 gange om måneden.

Er det dig de leder efter? Så skriv lidt om dig selv til info@flokfestival.dk eller duk op til Kollektivernes Dag i Maos Lyst den 19. november og hør mere.

Og alle jer, der bare har lyst til at give en hånd, danse og drikke bajere – sæt kryds i jeres kalender allerede nu til den 22.-25. august 2024 i To ØL-city.

Kærlig hilsen

FLOK FESTIVAL

Skabt sammen, for fællesskabet

Tag et kig på hjemmesiden her

Tag et kig på Facebook her

Upcomming events

Kollektivernes Dag er tilbage!
I Maos Lyst d. 19. november kl. 13.00

Lær hvordan du etablerer et kollektiv og mæng dig med andre kollektivister

Drømmer du om at starte et kollektiv? Måske er du eller bekendte faret vild i processen? Eller er du bare nysgerrig på, hvordan man kickstarter sin kollektive drøm?

Har du brug for at sparre med andre kollektivister ang. kollerelaterede emner – f.eks. struktur på husmøde, konfliktløsning, økonomi osv.?

Kollektivforeningen har slået sig sammen med Jacob Rask, der er medforfatter til den spritnye bog BO-FÆLLES-SKAB. Jacob kommer forbi Maos Lyst d. 19. oktober til Kollektivernes Dag, hvor vi i samarbejde har forberedt en workshop for aspirerende kollektivister med udgangspunkt i bogen.

For kollektivister har vi forberedt sparringscirkler, hvor vi kan dele vores viden og stille alle de gode spørgsmål til hinanden. Det var en kæmpe succes forrige år, hvor en masse dejlige kollektivister kunne møde hinanden.

FLOK-FESTIVAL til K-dag

Til Kollektivernes Dag vil der også være repræsentanter fra den nyopstartede kollektive festival ”FLOK-FESTIVAL”. På dagen kan du høre mere om festivalen og hvordan DU kan være med.

Og spred ordet! THE MORE THE MERRIER! <3

Something bigger than a house

Talks, drinks og dans – 3. november 19.00-24.00 – Folkets Hus, Stengade 50, Nørrebro, København – Eventet er på engelsk

Ph.d.-projektet Make yourself at home kommer til at indgå i samtale med håndbogen Bo.Fælles.Skab.

Så hvis du vil vide mere om nogle af de utopiske bokollektiver bygget i de nordiske lande i 1970’erne og nutidens levende kollektiver, så kom og lyt og dans med os. 

Her får du en inspirerende modhistorie om boligen, ikke som en menneskeret eller som en nødvendighed, men som en mekanisme, hvorved nutidens undertrykkelse og ulighed påtvinges os – og ideer til hvordan vi kan gøre det helt anderledes.

KÆRE LÆSER – HJÆLP OS:)

Lige nu sidder I og læser vores nyhedsbrev. Det er vi virkelig glade for!

Vi har lavet nyhedsbrevet for at I skal vide, hvad vi går og roder med i Kollektivforeningen – men også så I kan bruge det til at fortælle om jeres kollektive projekter og komme ud over jeres egne sociale cirkler. 

Lige nu er der 270 kollektivister over hele landet, som kan læse med. 

Men vi vil rigtig gerne nå 500 inden jul – og derfor har vi brug for jeres hjælp.

Hvis I kan få bare én af jeres medkollektivister eller en kollektiv ven til at signe up, så når vi det!

Det kan de gøre lige her, hvor de også kan læse de seneste nyhedsbreve. Så del del del:)

Hvis du har et projekt, hvor vi skal hjælpe med at sprede ordet, så skriv til kollektivforeningen@gmail.com og skriv NYHEDSBREV i emnefeltet. 

Tak og Kærlig hilsen

Alle os i Kollektivforeningen

Følg med

Kollektivforeningens facebookside er alle tiders måde at følge events og hvad der ellers rør sig i foreningen.

Mangler du en eller flere roomies? Gør som 30.000 andre og kig med på vores facebookside Kollektiver København – ukommerciel gruppe.

Vil du lære af andre kollektivister? Så spørg løs på vidensdelingsgruppen Kollektivister i København.

Ikke til sociale medier? Vi samler løbende alt det vigtigste på vores hjemmeside og i vores nyhedsbrev. Tilmeld dig og dine roomies – og glæd jer til nyt med et par måneders mellemrum.