Nyhedsbrev #1 – April 2023

2. april 2023

Kollektivforeningen lever – og er i fuld gang!

Kære kollektiv, kollektivist eller kollektivist in spe

Vi er super glade for nu at kunne sende jer det første nyhedsbrev fra kollektivforeningen! Vi har opstøvet jeres kontaktinfo i gamle notesbøger, gennem personlige kontakter og fordi vi har hjulpet jer med at finde nye kollektivister.

Efter en lidt stilstående periode i årene hvor corona fyldte, er vi nu stærkt tilbage og har pustet liv i foreningen. Det betyder, at der er sket og sker en masse spændende ting, som vi fortæller meget mere om nedenfor: Har du/I ikke hørt om kollektivforeningen før?

Kort og godt arbejder vi for at udbrede den kollektive boform, sikre eksistensen af etablerede kollektiver, etablere og opstarte fremtidens kollektiver & gøre det nemmere og mere attraktivt at bo i kollektiver. Med andre ord kan du/I få inspiration og støtte af foreningen til det meste, uanset om det drejer sig om forsikringer til kollektiver, at sikre et kollektiv, så det ikke kan sælges, lejekontrakter og relation til udlejer, håndtering af stædige banker, eller om det drejer sig om inspiration til husmødeformer, ny beboer-proces eller lignende hverdagsorganiseringer.

Du/I er altid velkommen til at kontakte os.

English: Unfortunately we did not have the resources to also write the mail and the webside in english. Hopefully we will also write in english in the future. In short, the association for communes work to spread the communal form of living, ensure the existence of established communes, establish and start up communes of the future & make it easier and more attractive to live in communes.

Kollektiver unite!

Vi drømmer om at række ud til alle kollektiver i Danmark med en ambition om, at kollektiver ikke blot er enkeltstående enheder, men forbundet som en del af en større kollektiv bevægelse.

Nyt site til nye aktiviteter

Vi har fået ny hjemmeside, der samler alle foreningens aktiviteter, formål og events. Giv os endelig besked hvis du savner noget. Tag et kig her

Ja, vi holder workshops

Flere unge vil bo kollektivt – men hvordan, og hvad står i vejen? Vores seneste workshop “Stift dit eget kollektiv” hjalp eleverne på Bornholms Højskole med en snak om fordomme, fælleskaber og nye forpligtelser i den kollektive boform. Læs mere her

Kommende events

Kollektivforeningen holder møder, fester og åbne arbejdsdage for alle. Vi mødes for at inspirere hinanden og gøre kollektiverne sjovere at bo i.

Kollektivernes 1. maj

Mandag d. 1. maj 2023 kl. 8-16
For billigere og bedre boliger til alle. Morgenmad, bar og bannermaling, før vi går fra Maos Lyst i Hellerup til Fælledparken i København.

Arbejdsdag i foreningen

Vi holder løbende arbejdsdage for alle frivillige. Vil du være med? Skriv til os, så byder vi på vafler og en snak om foreningen og hvordan du kan engagere dig.

Følg med

Kollektivforeningens facebookside er alle tiders måde at følge events og hvad der ellers rør sig i foreningen.

Mangler du en eller flere roomies? Gør som 30.000 andre og kig med på vores facebookside Kollektiver København – ukommerciel gruppe.

Vil du lære af andre kollektivister? Så spørg løs på vidensdelingsgruppen Kollektivister i København.

Ikke til sociale medier? Vi samler løbende alt det vigtigste på vores hjemmeside og i vores nyhedsbrev. Tilmeld dig og dine roomies – og glæd jer til nyt med et par måneders mellemrum.

Tak fordi du er med <3