Inspiration, guides og historier fra kollektivforeningen

 • Ændringer i ejendomsskat – hvad betyder det for kollektiver?

  Ændringer i ejendomsskat – hvad betyder det for kollektiver?

  Kollektiver er en usædvanlig bo- og ejerform og derfor kan det være svært at finde svar på juridiske og økonomiske spørgsmål. I denne artikel forklarer vi, hvordan de nye ejendomsskatteregler påvirker kollektiver.

  Læs mere

 • FLOK Festival 2024

  FLOK Festival 2024

  22.-25. august 2024 samler FLOK Festival for første gang 500 kollektivister og kollektivt-sindede mennesker i alle aldre fra hele landet til en 3-dages festival, hvor vi sammen skaber et kreativt, dansende, legende og inspirerende kollektivt univers. Kollektivforeningen samarbejder med FLOK festival om at skabe et brag af en fest for kollektive ideer.

  Læs mere

 • Nye muligheder for lån til etablering af et kollektiv

  Nye muligheder for lån til etablering af et kollektiv

  Er I på udkig efter at etablere et kollektiv på landet, kan I måske få gavn af ordningen “Lån på Landet”. Ordningen har været tilgængelig siden juli 2022 og er en mulighed for at optage et lån til boligkøb med statsgaranti.

  Læs mere

 • Det kollektive bibliotek

  Det kollektive bibliotek

  Den kollektive bevægelse har en lang historie i Danmark og der er gennem tiden skabt og skrevet et hav af bøger, film og podcast man kan gå på opdagelse i. Vi har samlet et udvalg til jer.

  Læs mere

 • Klar til kollektiv? Workshop på Bornholms Højskole

  Klar til kollektiv? Workshop på Bornholms Højskole

  Flere unge vil bo kollektivt – men hvorfor vil vi bo sammen, og hvad står i vejen? Vi hjalp med en workshop om fordomme, fælleskaber og nye forpligtelser i den kollektive boform

  Læs mere

 • Velkommen til: Nyt site til nye aktiviteter

  Velkommen til: Nyt site til nye aktiviteter

  Hvis du læser dette, er der godt nyt: Vi har fået ny hjemmeside, der skal samle alle foreningens aktiviteter. Vi glæder os til at udbygge siden med events, rådgivning og nyheder.

  Læs mere

 • På besøg: Storkollektivet Myselium

  På besøg: Storkollektivet Myselium

  For enden af en snoet vej omgivet af marker og bondegårde ligger en gård med røde teglsten. Indenfor for gårdens gule vægge er et fællesskab dannet af otte voksne og en baby.

  Læs mere

 • Kollektivforeningens historie

  Kollektivforeningens historie

  Kollektivforeningen blev stiftet i 2010 i Folkets Hus, af kollektivister fra København. Ambitionen var dengang som nu, at gøre det nemmere at bo kollektivt og skabe flere kollektiver.

  Læs mere